EL kræver svar fra Thorning i PET-sag

Enhedslisten kræver nu klar besked fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), når det gælder hendes egen viden om daværende justitsminister Morten Bødskovs (S) løgn overfor Folketinget i forbindelse med retsudvalgets besøg på Christiania i februar 2012.

Det sker efter, at det er kommet frem, at Justitsministeriet tre uger før Bødskovs afgang sendte en mail til Statsministeriets departementschef, hvori man overvejer at lade Bødskov gå ud og offentligt beklage at have givet "et forkert billede" i PET-sagen.

Det skete i et såkaldt udkast til en pressemeddelelse om PET-sagen, der blev sendt ud den 19. november.

I udkastet - der aldrig ser dagens lys - lagde man op til at lade Bødskov udtale følgende:

"Set i bakspejlet skal jeg beklage, at jeg bidrog til, at retsudvalget fik viderebragt et forkert billede af den egentlige begrundelse for, at besøget ikke kunne finde sted på det ønskede tidspunkt".

Disse ord når aldrig frem til offentligheden, og nu vil Enhedslisten høre fra Thorning selv:

- Der er jo nogle klare forskelle på de første udkast og den endelige meddelelse, der bliver sendt over til Folketinget, siger partiets retsordfører Pernille Skipper.

- Og som bekendt endte vi jo i retsudvalget med at få en version, hvor man ikke fik en erkendelse af, at der var konstrueret en løgn. Det rejser jo nogle spørgsmål om, hvorvidt Statsministeriet har været involveret i at forsøge at dække over løgnen fra Bødskov, siger hun.

- Vi vil stille spørgsmål til statsministeren i denne her sag. Har Statsministeriet aktivt deltaget i at dække over løgnen? Og hvorfor har man ikke sagt fra over for det, da de får de her udkast, siger hun og fortsætter:

- Og vi skal selvfølgelig også have svar på, om statsministeren selv var orienteret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip