EL-krav til finanslov: Flere pædagoger

Enhedslisten har tidligere løftet sløret for, at partiet vil kræve 3000 flere ansatte i ældreplejen som en del af forhandlingerne om næste års finanslov.

Men også daginstitutionerne skal have 2900 flere ansatte, fremgår det af Enhedslistens nye velfærdsudspil, som kommer til at stå helt centralt i finanslovforhandlingerne med regeringen.

- Også på børneområdet er der desværre nedlagt tusindvis af stillinger - både i vuggestuer og børnehaver.

- Pædagoger og medhjælpere får dårligere og dårligere betingelser for at give børnene den tryghed og omsorg, som er helt central for børns udvikling, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

I alt vil Enhedslisten have 8000 flere offentligt ansatte næste år. Det vil ifølge partiets beregninger koste 2,5 milliarder kroner, hvilket Enhedslisten foreslår at finansiere gennem en annullering af de planlagte selskabsskattelettelser eller en øget beskatning på kapitalindkomster.

- I de seneste fire år er der hvert år blevet færre medarbejdere i kernevelfærden. Det er et centralt krav for Enhedslisten, at vi får vendt den kurve.

Når der er råd til at bruge milliarder på at lette skatten for virksomheder og mennesker med høje indkomster, så må der også være råd til at sikre anstændig velfærd til vores børn og ældre medborgere, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

De mange nye ansatte i daginstitutionerne skal fordeles på 2300 pædagoger og pædagogmedhjælpere og 600 socialrådgivere, lyder forslaget fra Enhedslisten.

Enhedslisten ønsker også at afsætte 100 millioner kroner til at sikre flere vikartimer i folkeskolen, svarende til mere end 1000 fuldtidsstillinger.

Forhandlingerne om næste års finanslov skydes i gang fredag morgen, hvor finansminister Bjarne Corydon (S) har inviteret Enhedslisten til et såkaldt sættemøde.

Finansministeren er dog ikke umiddelbart indstillet på at lukke statskassen så meget op, som Enhedslisten kræver.

- Jeg tror ikke, at det er realistisk at nå det tal. Vi skal jo føre en ansvarlig økonomisk politik i Danmark, siger Bjarne Corydon til DR Nyheder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip