EL modsætter sig vækstpakke med skattelettelser

Skrevet af admin

25/12/2013

Dagens topnyheder

Regeringen kan godt droppe alle tanker om skattelettelser, hvis den vil have Enhedslisten med om bord i en kommende vækstpakke, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) onsdag bebuder i Jyllands-Posten.

Det fastslår Enhedslistens Nikolaj Villumsen.

- Jeg synes, at det er godt, hvis regeringen kommer med initiativer, der skal skabe arbejdspladser og grøn omstilling. Men hvis det er nye skattegaver til erhvervslivet, så kan vi naturligvis ikke støtte det, siger han.

Statsministeren har ikke løftet ret meget af sløret for, hvilke konkrete initiativer hun ser for sig i en kommende vækstplan.

Men til Jyllands-Posten siger Thorning, at der ikke er nye lettelser i selskabsskatten "på vej", ligesom hun understreger, at regeringen ikke har "planer om" afgiftslettelser heller.

I foråret sænkede regeringen både selskabsskatten og en lang række afgifter på blandt andet emballage.

Det var en del af en to-ledet vækstpakke, som alle partier undtagen Enhedslisten dengang bakkede op om.

På spørgsmålet om, hvorvidt en kommende vækstpakke på ny smager af en aftale uden om Enhedslisten, svarer Nikolaj Villumsen:

- Jeg håber da, at statsministeren husker på, at hun er valgt af danskerne til at investere og skabe arbejdspladser. Ikke til at lave skattelettelser. Hvis hun står fast på det, hun er valgt på, så er Enhedslisten klar.

Spørgsmål: Er udmeldingen ikke et tegn på, at 2014 bliver et år, hvor regeringen og Enhedslisten ikke kommer til at have meget med hinanden at gøre?.

- Jamen, jeg håber som sagt, at statsministeren husker på, at hun er blevet valgt på at skabe arbejdspladser og ikke give nyttesløse skattegaver til erhvervslivet, siger han.

I Jyllands-Posten forholder Helle Thorning-Schmidt sig direkte til det sammenbrud i finanslovforhandlingerne, som banede vejen for en aftale med Venstre og De Konservative.

- Der er ikke noget nyt i, at Socialdemokraterne og Enhedslisten har meget forskellige udgangspunkter. Vi er jo et realistisk parti, siger statsministeren.

/ritzau/