EL: Nej til privatisering af Dong

Det statsejede energiselskab Dong har brug for en kapitalindsprøjtning på op mod 14 milliarder kroner som et led i en ny strategiplan, oplyser flere medier.

Men Enhedslisten advarer stærkt regeringen og finansminister Bjarne Corydon (S) mod at hente pengene ind ved en delvis privatisering af Dong.

- Muligheden for at bruge Dong som en central aktør i gennemførelsen af vores klima- og energipolitiske målsætninger ødelægges, hvis man går i tæt samarbejde med privat kapital.

- I stedet sker der en ensidig fokusering på den økonomiske gevinst - uanset de klima- og miljømæssige konsekvenser, siger Enhedslistens gruppeformand og energiordfører, Per Clausen, i en kommentar til medierapporterne.

Ifølge TV2 Finans har selskabet planer om at rejse privat kapital fra pensionsselskaberne eller ved at gå på fondsbørsen. Men Per Clausen opfordrer regeringen til at tage ved lære af tidligere privatiseringer af statsejede selskaber.

- Præcis som i 1990'erne ser det ud til, at en socialdemokratisk ledet regering er i færd med at spille sig nogen muligheder for at bruge statsejede selskaber strategisk af hænde, fordi man satser på kortsigtede økonomiske gevinster.

- Salget af TDC med kobbernettet og Københavns Lufthavn er eksempler på, at dette kan have meget store negative effekter. Derfor vil jeg opfordre regeringen til at besinde sig, siger han.

Der har tidligere været planer om at tilføre penge til energikæmpen i forbindelse med en børsnotering. Men VK-regeringen med daværende finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen droppede planerne i 2008, da finanskrisen rasede.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip