EL: Nu skal Corydon tage ansvar for konflikt

Lærerkonflikten går ind i sin anden uge, uden at der er optræk til reelle forhandlinger om at finde en løsning på konflikten.

Finansminister Bjarne Corydon (S) siger til Ritzau, at han ikke vil forhandle i pressen. Men det vil han heller ikke ved forhandlingsbordet, lyder det fra de statsligt ansatte lærere.

Derfor vil Enhedslisten nu forsøge at presse Corydon for at få ham til at indkalde til nye forhandlinger.

- Det er helt uacceptabelt, at finansministeren ikke forsøger at få gang i forhandlingerne med lærerne på statens område.

- Finansministeren har et meget stort ansvar for, at vi er endt i denne situation, og bør derfor tage initiativ til at genoptage forhandlingerne med lærernes organisationer, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, i en kommentar.

Han peger på, at en aktiv indsats fra finansministeren også kan medvirke til at puste nyt liv i de strandede forhandlinger mellem folkeskolelærerne og Kommunernes Landsforening.

- Enhedslisten vil derfor tage sagen op i Folketingets finansudvalg for der at forsøge at samle opbakning bag et krav om, at finansministeren skal tilbage til forhandlingsbordet.

- Ganske vist har et flertal i Folketinget afvist vores forslag om en debat om dette i folketingssalen, men jeg håber, at man vil være mere positiv over at tage en debat om dette i finansudvalget, siger Per Clausen.

Konflikten på statens område betyder, at en lang række lærergrupper er lockoutet. Det omfatter blandt andet undervisere på fri- og efterskoler, arbejdsmarkedsuddannelserne, social- og sundhedsskoler, produktionsskoler og civile faglærere i forsvaret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip