EL: Nu sparker vi finansloven i mål

Enhedslisten føler sig nu ret sikker på, at partiet indgår en aftale med regeringen om finansloven, statens budget for 2013.

Hver time er partiet en time tættere på en aftale, lyder det fra gruppeformand Per Clausen.

- Man kan aldrig være sikker på noget i politik, men jeg har en klar forventning om, at vi kan lave en aftale med regeringen, siger han.

Hvornår det kan falde på plads, er han mindre sikker på.

- Regeringen siger jo, at vi skal være færdige i løbet af weekenden. Det må vi se, om vi bliver, siger Enhedslistens gruppeformand.

Enhedslisten kræver fortsat, at der er et økonomisk sikkerhedsnet for de tusinder, som risikerer at miste retten til dagpenge fra nytår, og uden at kunne få kontanthjælp.

- Vi vil sikre, at de folk, der falder ud af dagpengesystemet her i starten af 2013, bliver sikret en forsørgelse. Det er vores helt grundliggende krav, siger Per Clausen.

Til gengæld har partiet, som holder regeringen ved magten, i denne omgang opgivet at få ændret reglerne for dagpengene.

- Vi har erkendt, at regeringen er helt afvisende over for dagpengeændringer og er helt afvisende over for at give garantier i forhold til i hvert fald job, siger Per Clausen.

Han understreger igen, at de dagpengeløse skal sikres forsørgelse.

- Det kan kobles sammen med uddannelse eller job eller hvad som helst. For os er det afgørende, at de har en forsørgelse.

Onsdag formiddag meldte De Konservative sig ud af forhandlingerne. Venstre kaldte sig tirsdag for smidt ud, men ville tænke over situationen.

Mindretalsregeringen har hele tiden skullet vælge mellem Enhedslisten eller de borgerlige partier for at få flertal for finansloven.

 

Dagens Gossip