EL: Nul jobskabelse - nul finanslovaftale

Når Enhedslisten fredag samles til partiets sommergruppemøde, bliver jobskabelse det altoverskyggende emne.

Partiet melder således klart ud, at regeringen kan kigge langt efter parlamentarisk støtte fra venstrefløjspartiet, hvis ikke den kommende finanslov sikrer jobskabelse.

- Hvis vi skal lave en finanslov med regeringen, skal det være en jobskabende finanslov, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ritzau.

Enhedslisten præsenterer på sit sommergruppemøde udspillet "Fællesskab fungerer - Sigtelinjer for en grøn og solidarisk politik, der kan vinde næste valg".

Foruden fokus på jobskabelse sætter udspillet, ifølge Enhedslisten, fokus på genopretning af velfærd, økonomisk lighed og turbo på grøn omstilling.

- Udspillet vil indeholde en række konkrete forslag til, hvad vi mener, der skal til på de her tre områder, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun mener, at regeringen netop bør fokusere på de overnævnte tre emner for at gøre sig forhåbninger om at vinde næste valg.

Venstrefløjspartiets frontfigur fastslår samtidigt, at regeringen bør indse, at den fører en for stram finanspolitik til at kunne mønstre mere opbakning blandt befolkningen.

- Der er brug for en offensiv og ekspansiv finanspolitik, hvor øget offentligt forbrug kan øge den økonomiske aktivitet i samfundet til gavn for beskæftigelsen i både den private og den offentlige sektor, siger Enhedslistens politiske ordfører.

- Og det betyder både arbejdspladser i det private og i det offentlige. Vi mener, at der skal gang i genopretningen af velfærden, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ritzau.

Det er hendes forhåbning, at sommergruppemødet kan sende signaler til regeringen om, at der er behov for en mere venstreorienteret politik. Ellers vil det give endnu mere vind i sejlene for højrefløjen, lyder det.

- Hvis regeringen er parat til en ny kurs, så står Enhedslisten til rådighed for både forhandlinger og kompromisser, slutter Johanne Schmidt Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip