EL og regeringen enes om grøn pulje

Produktionen skal lægges om, så der bruges færre ressourcer. Det er Enhedslistens mål med at bruge 434 millioner kroner over fire år på grøn omstilling i en pulje med regeringen.

Det siger Enhedslistens gruppeformand Per Clausen.

Han har fundet beløbet sammen med finansminister Bjarne Corydon (S) og vil inden sommerferien aftale den økonomiske ramme med fagministerier som Erhvervs- og Vækstministeriet.

- Vi skal reducere ressourceforbruget og forureningen. Vi skal omlægge produktionen, så vi bruger færre ressourcer og skaber mindre affald.

- Det er afgørende at fokusere på produktionen, så man udvikler produkter, som bruger mindre ressourcer ved fremstillingen. Derfor har vi afsat en del af midlerne i Erhvervs- og Vækstministeriet, siger Per Clausen.

Enhedslisten vil også gerne øge isoleringen af bygninger, så vi bruger mindre energi. Der findes allerede i Klima- og Energiministeriet flere projekter og planer, som skal øge energieffektiviseringen, påpeger han.

- Så det har ingen særlig central placering i dette projekt. Denne pulje er så lille, at der er brug for helt andre beløb, hvis man for alvor skal have gang i investeringerne,. siger Per Clausen.

Derimod er der afsat penge til at fremme salget af økologiske produkter samt at udvikle såkaldt mere naturnær økologi, forklarer Enhedslistens gruppeformand.

- Ekstensivt landbrug belaster ikke naturen så meget. Det er en vigtig del af fremtidens landbrug, siger Per Clausen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip