EL om cigaretforslag: At gøre grin med danskerne

»Det er at gøre grin med danskerne, når Liberal Alliance vil basere fremtidens vækst på, at danskerne skal drikke flere sodavand og ryge flere smøger. Det eneste, det kommer til at give vækst i, er antallet af kræftsygdomme og folk med sukkersyge, overvægt og hjerteproblemer,« siger hun.

Et internt notat fra vækstforhandlingerne, som Berlingske er kommet i besiddelse af, viser, at staten kan tjene omkring 175 millioner kroner på at sænke cigaretafgifterne. Men det regnestykke giver Stine Brix ikke meget for.

»Forudsætningen for det er, at danskerne ryger flere cigaretter, og det kommer til at få kæmpemæssige sundhedsmæssige konsekvenser, og det har Liberal Alliance overhovedet ikke taget højde for. Det koster jo penge, hvis der er flere mennesker, der får kræft eller hjertesygdomme,« siger Stine Brix, der håber, at regeringen vil kaste forslaget i skraldespanden.

»Jeg håber, de river det forslag over og har en lidt mere seriøs tilgang til, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Det, vi skal leve af, er jo industrier, der kan sikre mere bæredygtighed og en mere grøn vækst,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip