EL om finanslov: Forhandlingerne står stille

Selvom Enhedslisten og finansminister Bjarne Corydon (S) har holdt fire møder på fem dage om finansloven for næste år, så er der ikke store fremskridt i forhandlingerne.

Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, efter hun tirsdag nok engang var til møde på finansministerens kontor.

- Jeg synes, vi står stille. Det er en mindretalsregering, vi har at gøre med, og de skal finde et flertal. De kan vælge, om de vil gå til højrefløjen, men det vil betyde, at de skal bøje sig i retning af flere skattelettelser og dårligere velfærd.

- På den anden side kan de vælge at indgå en aftale med Enhedslisten. Det vil betyde, at de skal prioritere den borgernære velfærd højere, end regeringen gør i sit forslag, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun vil ikke svare på, om de svære forhandlinger med Enhedslisten øger muligheden for, at regeringen vælger at indgå en aftale med de borgerlige partier.

Onsdag og torsdag skal Bjarne Corydon mødes med de fire borgerlige partier, men på forhånd er forventningen, at regeringen igen i år vil indgå en aftale om finansloven med sit parlamentariske grundlag, Enhedslisten.

Og ifølge partiets politiske ordfører er der god grund til at fortsætte forhandlingerne. Enhedslisten er til at tale med, lyder det:

- Selvfølgelig skal vi også være villige til at få på kompromis, og det er vi også. Enhedslisten er ikke på noget tidspunkt kommet med ultimative krav, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun kalder partiets krav til finansloven for "beskedne".

- Vi har ikke krævet, at de 30.000 stillinger, der er blevet nedlagt i den borgernære velfærd i de senere år, skal genoprettes.

- Vi stiller ikke ultimative krav, men vi har sagt, at hvis vi skal indgå en finanslovaftale, så skal der tages fat på en genopretning af den borgernær velfærd til især ældre.

- Der skal skabes arbejdspladser både i det offentlige og private. Det burde ikke være politik, som ligger langt fra en S-ledet regering, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip