EL om finanslovaftale: Stor afstand til regeringen

Det bliver svært at lave en finanslovaftale mellem regeringen og Enhedslisten, som søger et forlig, der indebærer flere offentligt ansatte, flere grønne job og en indsats mod fattigdommen.

Det fastslår Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, før hun fredag forhandler med finansminister Bjarne Corydon (S).

- Det ser svært ud. Alle ved, at der er ret langt mellem Enhedslistens og regeringens politisk. Der er blevet brugt en masse milliarder (kroner) på skattelettelser, som så ikke kan bruges på vores velfærdssamfund, siger Johanne Schmidt-Nielsen

Enhedslisten vil bruge 2,5 milliarder kroner på ansættelse af 2300 i daginstitutioner, 3000 i hjemmeplejen, 1100 ekstra medarbejdere i kommunerne, 600 ekstra socialrådgivere og 1000 flere ansatte til mere jobrotation i folkeskolerne.

Partiet peger på, at regeringen har sænket selskabsskatten for fire milliarder kroner med de borgerlige partier. Alligevel satser Enhedslisten på forlig, understreger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Enhedslisten går efter en aftale. Jeg synes, at det er nogle meget beskedne krav, Enhedslisten er kommet med. Vi siger for eksempel, om vi ikke som minimum kunne sikre, at vores ældre medborgere kunne komme i bad to gange om ugen, siger hun.

Bjarne Corydon har affejet Enhedslistens krav med, at statskassen ikke har råd til at bruge 2,5 milliarder kroner.

Ud over flere job kræver Enhedslisten en indsats mod østeuropæere, som arbejder til lavere lønninger end i danske overenskomster.

- Vi oplever desværre, at mange arbejdspladser i Danmark går til østeuropæere. Det er der ikke noget galt i. Problemet er bare, at de arbejder under løn- og arbejdsvilkår, som ikke hører hjemme i Danmark, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vi skal have sat en stopper for den sociale dumping.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip