EL opfordrer regeringen til at »få fingeren ud«

»Vi skal have fundet en løsning, og det går jeg ud fra, at regeringen også er indstillet på,« siger gruppeformand Per Clausen (Ø).

De seneste dage er presset på regeringen for at finde en løsning på dagpengeproblematikken vokset.

Regeringstoppen er dog ikke klar til at lægge løsninger på bordet. I stedet henviser både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), de Radikales leder, Margrethe Vestager (R), og SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) til et møde, man inden 1. juli skal holde med Enhedslisten, hvor man skal diskutere resultaterne af de forskellige initiativer, der er blevet sat i søen.

»Det er jo udmærket, så synes jeg bare, regeringen skulle se at få fingeren ud og få indkaldt til det møde hurtigt, så vi kan mødes og få en snak om, hvad vi kan blive enige om at gøre,« siger Per Clausen, der kalder det »lidt dumt« at der, på trods af at Enhedslisten har rykket både statsministeren og finansministeren, ikke er sat en dato for mødet.

»Vi skulle se og få holdt det møde i en fart. Vi er parate døgnet rundt til at møde op,« siger Per Clausen, der vil have en række forslag med.

Statsministeren sagde på sit pressemøde tidligere tirsdag, at det ikke er meningen, man skal diskutere dagpengesystemet. Den køber Per Clausen dog ikke.

»Nu diskuterer vi de ting, der kommer op, og vi har jo en række konkrete forslag, hvoraf nogle vedrører dagpengesystemet, og det kommer vi jo så til at snakke om. Men hvis regeringen har gode forslag til, hvordan vi kan løse det her problem, ud over de forslag, der allerede er kommet frem, så diskuterer vi også det,« siger han.

Margrethe Vestager giver vejret skylden for, at der endnu ikke er sat en dato for mødet.

»Det skal jeg ikke kunne sige, men med det kolde forår, tror jeg, alle har været lidt usikre på, om det blev sommer«.

Dagens Gossip