EL: Oppositionen spiller hasard med vores børns fremtid

»Set i lyset af klimaudfordringen får de Konservatives advarsler mod at efterlade regningen i børneværelset en helt ny og uheldssvanger betydning. Tilsyneladende har de Konservative og resten af de borgerlige partier imidlertid fuldstændig glemt denne advarsel, når vi kommer til spørgsmål om klima og miljø,« siger partiets klimaordfører, Per Clausen (Ø), og tilføjer, at Enhedslisten er klar til at sikre flertallet for, at regeringens klimamålsætninger gennemføres.

»Meget tyder imidlertid på, at det kræver, at regeringen i dette spørgsmål vover at trodse de borgerlige partiers visnepolitik og tage et opgør med dem, der satser på kortsigtede, tvivlsomme økonomiske gevinster på vores børn og børnebørns bekostning,« siger han.

Rapporten fra NOAA slår blandt andet fast, at den arktiske is i 2012 smeltede rekordhurtigt, og at andelen af snedækket land var den hidtil laveste. Samtidig blev mængden af CO2 i atmosfæren målt på det hidtil højeste niveau.

Desværre er det ikke overraskende, siger klimaminister Martin Lidegaard (R).

»Vi har længe været klar over, at den er helt gal med klimaet, og at der skal gøres noget. Men det er klart, at når vi får alle de tørre facts linet op på den måde, så er det tankevækkende, og det gør det i hvert fald klart for mig, at det er på høje tid at handle,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip