EL-profiler lettede efter demokrati-afstemning

Det er egentlig ikke nogen nyhed, mener politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), men hun er godt tilfreds med, at det nu er officiel Enhedslisten-politik.

»Naturligvis mener vi, at de politiske forandringer, vi arbejder for, skal gennemføres ad demokratisk vej. Det er helt grundlæggende for os, og det har det altid været, men der har været sået tvivl om det, og derfor er det godt, at det nu er slået fast med syvtommersøm,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun henviser til den revolutionsdebat, der foregik i Enhedslisten i sommer, som blandt andet omhandlede en mulig voldelig revolution.

»Desværre blev der sået tvivl om det med nogle mildest talt uheldige udtalelser i pressen sidste sommer fra et par medlemmers side. Derfor er jeg glad for, at det nu er slået fuldstændig fast, at vi naturligvis er et parti, der arbejder 100 procent demokratisk,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten er dog stadig et revolutionært parti. Det ændrer lørdagens afstemning ikke på.

»Revolution betyder grundlæggende forandringer. Vi synes, det er åbenlyst, at vi i vores samfund har behov for nogle grundlæggende forandringer, og klimaet er et meget godt eksempel. Hvis vi vil overlade en klode til vores børn, børnebørn og oldebørn, som er i en nogenlunde stand, så bliver vi nødt til at ændre den måde, vi producerer og forbruger varer på,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Socialborgmester i København, Mikkel Warming (Ø), er ligeledes glad for den massive opbakning til det forslag, han var med til at stille. Ingen kan længere være i tvivl om, at Enhedslisten er et fuldstændig demokratisk parti, mener han.

»Det er rimelig banalt, men der har været en debat i sommer og i dag i Berlingske, der har skabt tvivl om det. Men det er slået fuldstændig fast og uden diskussion, at Enhedslisten er et demokratisk parti, og at de grundlæggende samfundsforandringer, vi alle sammen slås for, forudsætter frie og demokratiske valg,« siger Mikkel Warming.

Enhedslistens årsmøde fortsætter søndag, hvor partiets folketingskandidater blandt andet skal vælges.

Dagens Gossip