EL: Radikalt skatteforslag gør fattige fattigere

Skrevet af admin

07/06/2015

Dagens topnyheder

De Radikales skattepolitik vil gøre livet surt for dem, der har allermindst i Danmark.

Sådan lyder Enhedslistens reaktion på det radikale forslag om skattelettelser for 13 milliarder kroner - blandt andet til de vellønnede danskere.

- Så kender vi De Radikale igen, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, og fortsætter:

- Skattelettelser i toppen, der vil føre til markant øget ulighed, betalt af såkaldte reformer, der i virkeligheden bare er et pænt ord for at genere dem, der har mindst i vores samfund, og gøre dem endnu fattigere.

De Radikales leder, Morten Østergaard, har i Berlingske løftet sløret for et R-udspil til en ny skattereform.

Han vil hæve det såkaldte beskæftigelsesfradrag, som alle danskere i arbejde får, med otte milliarder kroner, mens han i toppen vil bruge fem milliarder kroner på at sænke topskattesatsen med seks procentpoint.

På den måde vil topskatten fremover vil være på ni procent. Samtidig vil marginalskatten for højt lønnede falde til 50 procent, så ingen danskere skal betale mere end halvdelen af deres indkomsten til staten.

Men planen er slet ikke det, Danmark har behov for, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vi har brug for en skattereform, der øger ligheden og den økonomiske bæredygtighed ved at lette skatten på de laveste indkomster, og beskatte spekulation og arbejdsfrie indkomster som aktiegevinster, siger hun.

Derfor vil det radikale forslag også møde voldsom modstand fra Enhedslisten, lover partiets politiske ordfører:

- Jeg kan garantere for, at Enhedslisten vil kæmpe benhårdt mod det radikale forslag.

- Og jeg forventer, at Helle Thorning tager klart og entydigt afstand fra idéen om nye asociale reformer og nye skatterabatter til overklassen, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Den samme hårde modtagelse får forslaget hos SF:

- De Radikale viser nu deres sande ansigt ved at ville brænde fem milliarder af på de mennesker i samfundet, der i forvejen har mest, siger SF's finansordfører, Jonas Dahl.

- Det er noget mærkværdigt for et parti, der ellers går til valg på, at det handler om mennesker. Her handler det vist mest om de rige, siger han.

/ritzau/