EL: Reformer fastholder unge i negativ social arv

Det mener Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen (Ø), der ser med stor bekymring på, at unge får stadig sværere ved at bryde den negative sociale arv på uddannelsesområdet ifølge en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

»Hvis man forringer disse familiers indtægtsmuligheder, så bliver det jo endnu sværere for dem. Penge i sig selv bryder ikke den negative sociale arv, men hvis økonomien ikke hænger sammen i familien, så er der heller ikke ressourcer til at hjælpe den unge igennem et uddannelsessystem,« siger Finn Sørensen til Berlingske Nyhedsbureau.

»Og jeg må bare sige, at regeringens reform på SU- og kontanthjælpsområdet trækker i den forkerte retning. Man er nødt til at rulle nogle af de meget store skattelettelser tilbage, så der er plads til velfærd,« tilføjer Enhedslistens socialordfører med henvisning til den seneste tids reduceringer af indkomst- og selskabsskatten.

Helt konkret er andelen af 25-årige børn af forældre med højst en grundskoleuddannelse, der har fuldført en ungdomsuddannelse, faldet med syv procentpoint til 52 procent i 2012 ifølge Danmarks Statistik.

Socialdemokraterne har flere gange understreget, at økonomisk omfordeling ikke er det væsentligste for at komme den negative sociale arv til livs, skriver Information. Partiet har til gengæld satset på at skabe stærke institutioner med fri og lige adgang.

Dagens Gossip