EL: Regeringen skal levere på ældreområdet

Det er "fuldstændig afgørende" for Enhedslisten, at finansminister Bjarne Corydon (S) giver indrømmelser på ældreområdet under forhandlingerne om finansloven for næste år.

Det understreger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, forud for lørdagens forhandlinger med regeringen.

- Vi har på intet tidspunkt stille ultimative krav. Men for os at se er det her med genopretning af velfærden - ikke mindst på ældreområdet - fuldstændig afgørende, siger hun

- Den bedste måde at sikre det på er gennem minimumrettigheder, siger hun og henviser til partiets krav om, at de ældre blandt andet skal have ret til bad to gange om ugen, rengøring hver anden uge og en årlig hovedrengøring.

- Det er ikke overbuds-agtige krav. Jeg tror, at de fleste af os har det sådan, at vi gerne ville i bad en gang om dagen, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vi kan læse historier om folk med gigt i arme og ben og ryg, som skal sidde i en kontorstol og vaske gulv i hjørnerne, og vi kan ikke være det bekendt, lyder det.

Regeringen har i denne weekend genoptaget de officielle forhandlinger med dens parlamentariske grundlag efter i en periode at have haft besøg i Finansministeriet af partierne i den borgerlige opposition.

Og selvom De Konservative har meldt ud, at partiet "ser muligheder" for at bevæge regeringen i retning af blå blok, så har møderne med oppositionen dog hidtil været af kortere varighed.

Enhedslistens krav til regeringen rummer desuden lovgivning om kædeansvar, flere ansatte i det offentlige samt, at aftalen - i tilfælde af at der måtte blive indgået en sådan - generelt øger ligheden i samfundet.

/ritzau/

Dagens Gossip