EL: Regeringens finanslov er historisk dum

Det lå på ingen måde i kortene, at Enhedslisten skulle tilbringe lang tid inde hos finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i forsøget på at få enderne til at mødes om næste års finanslov.

Og allerede inden mødet blev stilen lagt, da Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, gav sit syn på det forslag, som regeringen har lagt frem:

- Regeringen har fremlagt en finanslov, som trækker Danmark i den fuldstændig forkerte retning. Tænk, at man lægger op til at forringe vilkårene for folkepensionister og skære på børn, det er fuldstændig langt ude, lød det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

- Så er der de voldsomme nedskæringer på den grønne omstilling. Det kommer til at gå over i historiebøgerne som noget at det dummeste, man har set i årevis, sagde hun.

- Så mulighederne (for at lave en finanslovaftale med regeringen, red.) er da ikke store, lød buddet.

Og det blev da også kun til en god halv time i Claus Hjort Frederiksens gemakker, før Enhedslistens forhandlere var ude igen.

- Det kommer vel næppe som et chok for nogen, at det ikke ser ud til, at Enhedslisten og Claus Hjort kommer til at lave en kæmpe stor finanslov sammen, sagde Johanne Schmidt-Nielsen efter forhandlingerne.

/ritzau/

Dagens Gossip