EL ryster på hovedet af kritik fra SF-afhoppere

Europaparlamentariker Emilie Turunen (S) anklager i et indlæg på politiken.dk regeringens parlamentariske grundlag for at have fået »tunnelsyn«, når det kommer til at se den økonomiske virkelighed i øjnene.

»Enhedslisten synes at være blevet ramt af en grundangst for enhver forandring af velfærdssamfundet,« skriver Emilie Turunen, der kritiserer partiet for per automatik at sige nej til regeringens reformer, blandt andet i forbindelse med de netop indgåede aftaler om kontanthjælpen og SUen, som regeringen måtte finde flertal for med de borgerlige partier.

»Igen sagde Enhedslisten »nej«, højere end en toårig i trodsalderen kunne præstere,« skriver Turunen.

»I stedet for at fremstå som den progressive venstrefløj, de gerne vil kendes som, fremstår de med deres evige nej til reformer i dag som »det nye DKP« - Danmarks Konservative Parti,« skriver Emilie Turunen.

På Facebook bakker en anden SF-afhopper, Jesper Petersen (S), op om krikken.

»Spot on, Emilie Turunen,« skriver han.

»Værdier om social lighed, bæredygtighed mm., deler jeg med Enhedslisten. Men pladen er altså gået i hak. Mest af alt leverer Listen kritik, taktisk betonede angreb på regeringen,« skriver Jesper Petersen, der opfordrer Enhedslisten til at turde indgå kompromis.

»Tænk, hvor meget medindflydelse Enhedslisten kunne have, hvis de gik mere op i resultater via kompromiser, evnede at tage medansvar for vanskelige beslutninger i virkeligheden anno 2013 - og var mindre fokuserede på ultimativer og gode mavefornemmelser. Sikke et trist spild af mandater.«

Tidligere SF-næstformand Mattias Tesfaye (S) kritiserer på Facebook Enhedslisten for ikke at have »konkrete bud på alternativer« til udfordringerne på venstrefløjen.

»Johannes tale i dag (fredag, red.) afslørede, at S og SF ikke er de eneste, der skal lære at svømme. Det skal Ø også. Forskellen er blot, at socialdemokraterne er i baljen, mens Ø står oppe på kanten og råber, at regeringen selv er skyld i det, hvis den drukner.«

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) har dog ikke meget til overs for kritikken.

»Da jeg så, at både Emilie Turunen, Mattias Tesfaye og Jesper Petersen var ude med kritik af Enhedslisten, kom jeg til at tænke på filmen »Zappa«, hvor Mulle skal spise en skovsnegl for at komme op i hulen,« siger hun.

»Sidste år var det jo Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der lige havde meldt sig ind i Socialdemokratiet, som var ude og fortælle om, hvor dum, hun syntes, Enhedslisten var. Det kan være, det er sådan et optagelsesritual, når man kommer fra et venstrefløjsparti og ind i Socialdemokraterne. Så skal man lige spise en skovsnegl,« siger hun og peger på, at Enhedslisten flere gange har bevist, at partiet kan gå på kompromis.

»Det har vi vist i to finanslove, en energiaftale, en trafikaftale og en lang række mindre aftaler,« siger hun.

Dagens Gossip