EL rystet over »asocial« og »uambitiøs« aftale

Pengene til aftalen, der blandt andet betyder en genindførelse af boligjobordningen samt billigere øl og sodavand, kommer fra besparelser på SU og kontanthjælp, og det er asocialt, mener venstrefløjspartiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).

»Aftalen dumper af to årsager. Den er hamrende asocial og den skaber alt for få job,« siger hun i en skriftlig kommentar.

»Det er helt ude i skoven at tage penge op af lommen på to af de grupper af samfundet, der har mindst, for at bruge dem til tilskud til boligejerne og til billigere sodavand. Hvem havde troet at en socialdemokratisk ledet regering ville stå i spidsen for det,« spørger hun.

Regeringen tør ikke selv spå om, hvor mange job aftalen skaber, men ifølge Enhedslisten kommer den langt fra til at batte nok.

»Hvis ønsket er at skabe job, så er det en helt forkert måde at bruge pengene på. Regeringen har selv tidligere peget på, at boligjobordningens tilskud til boligejere har en meget tvivlsom jobeffekt,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

»Hvis de samme penge i stedet var anvendt til offentlige investeringer i renovering af skoler, plejehjem og kollektiv trafik, havde vi fået langt flere private job for pengene,« siger den politiske ordfører, der efter aftenens aftale frygter anden del af vækstaftalen, der først og fremmest vil handle om en lettelse af selskabsskatten.

»Nu venter vi så på anden akt, hvor regeringen sammen med højrefløjen vil skære i vores velfærd, for at bruge pengene på lettelser af selskabsskatterne. Det er løftebrud efter løftebrud,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip