EL samler underskrifter mod Corydon

Det skriver b.dk.

»Denne gang skal vi ikke tage regeringen til nåde. Nu må deres politik få konsekvenser. I første omgang bør vi stille et mistillidsvotum til Bjarne Corydon, og så må vi jo se, om regeringens støtteparti Venstre vil holde hånden under ham,« lyder det fra folketingskandidat Anna Rytter, der modtager massive klapsalver.

Ikke lang tid efter kommer det fra talerstolen frem, at der på bordene florerer lister med underskriftsindsamling for netop at stille et mistillidsvotum til finansministeren. Taleren mener ikke, at det skal foregå på den måde, men i stedet bør diskussionen tages i det åbne.

Og ude i det åbne er der ingen tvivl om, at der er flere, der gerne vil realisere et mistillidsvotum.

»Når jeg er på gader og stræder, spørger alle mig: Hvornår stiller Enhedslisten det mistillidsvotum til Bjarne Corydon? Nu siger vi stop til Corydon. Han er en manipulator, han har snydt, og han har tvunget lærerne ud i en lockout,« harcelerer hovedbestyrelsesmedlem Bjarne Thyregod.

Og en anden taler uddyber ifølge b.dk.:

»Hvis vi vælter Corydon på grund af embedsførelsen, så vælter det ikke regeringen, men det stækker den,« lyder ordene fra talerstolen foran de godt 1.000 delegerede medlemmer af Enhedslisten.

Partiets politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, der under sin tale på årsmødet langede hårdt ud efter hele resten af det politiske landskab i Danmark, vil ikke afvise, at et mistillidsvotum kunne være en mulighed:

»Det er klart, at hvis der er en minister, som beviseligt misinformerer Folketinget, overskrider ministeransvarsloven, så stiller vi et mistillidsvotum, uanset om det er en minister fra Socialdemokratiet eller Birthe Rønn (fhv. justitsminister for V, red.) eller Claus Hjort (fhv. finansminister for V, red.).«

Spørgsmål: Hvad skal der til for at I vælter denne her regering?

»Vi stemmer for den politik, vi mener, trækker i den rigtige retning, og vi stemmer imod den politik, vi mener, trækker i den forkerte. Det betyder, at regeringen kan bringe sig selv i mindretal, og så må de jo udskrive folketingsvalg. Der er ingen diskussion om, at hvis regeringen fortsætter denne her linje, hvor de konsekvent tager fra dem, der har mindst, og giver til dem, der har mest, så vælter de da. Uanset hvornår valget kommer,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip