EL står fast på krav om minimumrettigheder

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen giver finansminister Bjarne Corydon (S) og resten af regeringen en kold skulder.

Der skal lovgives om service til ældre, hvis Enhedslisten skal med i en aftale om finansloven. Kommer det ikke, er Enhedslisten klar til at gå til valg på minimumrettighederne.

- Holger K. Nielsen (skatteminister, SF, red.) sagde meget klart, at det regeringen har lagt frem, ikke er et retskrav. For i sidste ende vil det afhænge af, om man bor i en kommune, som vil indføre minimumrettigheden, og om regeringen og KL kan blive enige om det i en aftale.

- Vi synes ikke, at det er rimeligt, at der bliver skåret og skåret. Det er vigtigt for os, at man får spændt et sikkerhedsnet ud under den service, ældre kan forvente, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Ifølge Holger K. Nielsen har regeringen præsenteret en løsning, som sikrer minimumrettigheder ved at indskrive det i kommunernes kvalitetsstandarder. Men det er ikke nok.

Enhedslisten vil ikke være med til endnu en "kaputpakkeløsning", siger Johanne Schmidt-Nielsen med henvisning til regeringens akutpakke for dagpengemodtagere, som måtte revideres flere gange.

- Vi er glade for, at regeringen har erkendt, at man ikke kan være bekendt ikke at afsætte en krone til ældreplejen.

- Men vi gider ikke flere ordninger, hvor der bliver sagt, at der er en "fuld og dækkende løsning", og det er det så ikke alligevel, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun står fast på minimumrettighederne.

- Hvis de synes, det er så slemt, at sikre minimumrettigheder for de ældre, så tager vi det folketingsvalg, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Bjarne Corydon, Margrethe Vestager (R) og Holger K. Nielsen holdt mandag eftermiddag et kort pressemøde om finanslovaftalen, som de alle tre var forundrede over, at Enhedslisten ikke vil gå med på.

De tre ministre fortalte, at de vil afsætte en milliard kroner til ældreområdet i finanslovaftalen til 11 milliarder kroner fordelt over fire år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip