EL: Stop statens import af østarbejdere

»Det er ikke en socialdemokratisk beskæftigelsesministers opgave, at importere billig arbejdskraft, og da slet ikke i en situation med tusindvis af arbejdsløse. Det fører kun til lavere lønninger og mindre indtægter i statskassen,« siger Enhedslistens ordfører for indsatsen mod social dumpning, Finn Sørensen (EL), i en pressemeddelelse.

Han mener, at de hundredvis af sæsonarbejdere, som staten har rekrutteret til blandt andet landbrug og gartneri, ligeså godt kunne besættes af danske lønmodtagere.

»Det er dybt forkasteligt, at staten medvirker til social dumping. Det er jo stik imod de udmærkede aftaler, vi har lavet med regeringen om en øget indsats på dette område. Ministeren må stoppe den trafik omgående, så der ikke importeres udenlandsk arbejdskraft til erhverv med arbejdsløshed,« siger ordføreren.

Direktør for Work in Denmark i Syddanmark, Berith Findstrup Madsen, understreger over for Berlingske, at virksomhederne bliver gjort opmærksom på, at de kan søge efter dansk arbejdskraft, ligesom jobbene bliver annonceret på Jobnet.

Men virksomhedernes undskyldning for ikke at tage dansk arbejdskraft har Enhedslistens ordfører ikke meget til overs for.

»Virksomhederne undskylder sig med, at danskere ikke vil tage det hårde og lavtlønnede arbejde i land- og skovbrug. Det passer ikke. Sagen er, at virksomhederne hellere vil have lavtlønnede østeuropæere. De er mere sårbare over for truslen om at blive fyret,« siger Finn Sørensen.

Dagens Gossip