EL svarer Turunen: Hun vil bare gøre sig til

Enhedslisten har ikke meget til overs for kritikken fra den nyslåede socialdemokrat og EU-parlamentariker Emilie Turunen, som tidligere repræsenterede SF.

Turunen skriver i et debatindlæg i Politiken, at Enhedslisten opfører sig som "en toårig i trodsalderen", og at partiet er gået i baglås.

Men den kritik tager man ikke så tungt, siger folketingsmedlem i Enhedslisten Stine Brix.

- Når man har flyttet sig så hurtigt fra venstre mod højre som Emilie Turunen, så må alle andre jo næsten fremstå som konservative.

- Mon ikke det handler mest om, at Emilie som nyt medlem hos Socialdemokraterne prøver at gøre sig til over for Thorning og Corydon. Jeg synes, det er lidt patetisk, siger Brix.

I debatindlægget i Politiken udtrykker Emilie Turunen frustration over, at Enhedslisten konstant tordner mod regeringens politiske planer - hvad enten det gælder kontanthjælpsreformen, vækstplanen, SU-reformen eller udspillet til en kommende forandring af folkeskolen.

- Enhedslisten synes at være blevet ramt af en grundangst for enhver forandring af velfærdssamfundet. Ærgerligt, for deres idéer kunne være værdifulde.

- I stedet for at fremstå som den progressive venstrefløj, de gerne vil kendes som, fremstår de med deres evige nej til reformer i dag som "det nye DKP" - Danmarks Konservative Parti, skriver Turunen.

Men Enhedslisten er ikke konservative, de står bare fast på en socialistisk politik, lyder det fra Stine Brix.

- Det er trist, at Emilie, som i hvert fald ind til for nylig kaldte sig selv socialist, opfatter det som konservativt, når Enhedslisten tager afstand fra Corydons tromlen hen over lærerne, og når vi vender os mod selskabsskattelettelser betalt ved at skære på velfærden, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip