EL trækker Corydon ind i Mettes dagpengesag

Enhedslisten retter nu sigtekornet i dagpengesagen mod finansminister Bjarne Corydon. Derfor flytter partiet samrådet med ham og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (s) til finansudvalget i stedet for arbejdsmarkedsudvalget.

Det oplyser partiets finansordfører Frank Aaen.

- Pilen peger lige så meget på Bjarne Corydon som på beskæftigelsesministeren. Corydon havde øjensynligt også de her oplysninger, siger Frank Aaen, som påpeger, at partiet forhandlede finanslov med Bjarne Corydon.

- Derfor skal vi også have fuld klarhed over, hvornår Finansministeriet kendte til de oplysninger, og om Bjarne Corydon midt under behandlingen af finansloven tilbageholdt vigtige informationer fra deres finanslovpartner, siger Frank Aaen.

Han mener, at regeringens økonomiudvalg i 24 dage bremsede nye oplysninger om, at dobbelt så mange langtidsledige mistede dagpenge.

Enhedslisten arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl peger også på Bjarne Corydon som hovedansvarlig.

- Det er jo lidt interessant, at Bjarne Corydon tilsyneladende skal godkende alle papirer, inden de overhovedet kan sendes ud, siger Christian Juhl og tilføjer:

- Det betyder, at det er ham, der er hovedskurken, hvis der er nogen, der er skurk i det her. Og derfor har vi bedt om, at han skal med i samrådet, for han skal ikke bare tørre den af på en minister, siger han.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet får Mette Frederiksen den 17. december at vide, at 19.000 langtidsledige mister deres dagpenge i 1. halvår 2013. Det er markant højere end det oprindelige skøn på 7-12.000 personer.

9. januar orienterer hun regeringens økonomiudvalg og fremlægger dagen efter det højere skøn på 17.000-23.000 langtidsledige.

/ritzau/

Dagens Gossip