EL vil »bore videre« i Corydons forklaring

»Vi vil prøve at bore videre i det her og stille nogle yderligere spørgsmål for at se, om vi overhovedet kan få noget som helst, der minder om svar fra finansministeren på, hvad finansministeren har drøftet med KL i denne her sag,« siger gruppeformand Per Clausen (Ø) efter samrådet.

»Men det er klart, at hvis han bliver ved med at sige, at han ikke kan sige noget, så kan man jo spørge herfra og til evigheden,« tilføjer han.

Ifølge Enhedslisten er der grund til at tro, at finansministeren har givet KL det indtryk, at det ville ende med et regeringsindgreb - til fordel for KL - hvis forhandlingerne om lærernes arbejdstid strandede. Bjarne Corydon afviser, at der skulle ligge en sådan aftale om et regeringsindgreb, men det er ikke svar nok for Enhedslisten.

»Finansministeren var ikke i stand til at afvise, at KL kunne have det indtryk, at der ville komme et indgreb, som sikrer, at KL får sit krav igennem,« siger Per Clausen, der ikke køber Corydons forklaring om, at han ikke kan referere fra møderne med KL.

»Finansministeren kunne vel godt sige, at han ikke på nogen måde har sagt noget, der kan tolkes sådan, så KL kan have fået sådan en forventning,« siger han.

Det afviser finansministeren dog.

Spørgsmål: Hvorfor kan du ikke sige: »Jeg har ikke givet KL grund til at tro, at der ville komme et regeringsindgreb?«

»Det er, fordi jeg synes, helt principielt, at jeg ikke skal rode mig ud i at spekulere i, hvad KL mener og tænker og tror. I må spørge KL, hvad de mener og tænker og tror. Det er det rimelige. Det er også rimeligt, at der er fortrolighed omkring vores koordination, og det er rimeligt, at jeg oplyser, at der ikke foreligger en sådan aftale,« siger Bjarne Corydon.

Dagens Gossip