EL vil bruge højere arveafgift til nye flygtningeboliger

Skrevet af admin

10/03/2016

Dagens topnyheder

Højere arveafgifter skal betale for boliger til de mange flygtninge, der er kommet til Danmark.

Sådan lyder et forslag fra Enhedslisten, der ønsker at opføre 10.000 billigere boliger til flygtninge og fattige.

Det skriver Information.

- Kommunerne vil få meget svært ved at finde nok billige boliger til de mange, der nu bliver nedsat i ydelser på grund af kontanthjælpsloftet, siger partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, til Information.

- Når der samtidig kommer mange flygtninge, så skaber man en farlig situation, hvor der er alt for mange mennesker om alt for få boliger. Udsatte grupper bliver spillet ud mod hinanden, tilføjer hun.

Og ifølge kommunalordfører i partiet Rune Lund handler det om at undgå, at det bliver alles kamp mod alle.

- Nu vil vi forsøge at skabe politisk flertal. For Kommunernes Landsforening signalerer klart, at der er behov for at bygge mellem 7-10.000 boliger, siger han til Ritzau.

- Vores ønske er at sætte fokus på, at der skal gøres noget for at løse boligsituationen.

Enhedslisten kommer med sit forslag torsdag, hvor Kommunernes Landsforening (KL), indleder sit årlige kommunalpolitiske topmøde, hvor man blandt andet skal drøfte, hvordan kommunerne bedst håndterer flygtningesituationen.

Socialdemokraterne synes ifølge Information, at Enhedslistens forslag lyder interessant.

- Der skal selvfølgelig ske mere, for vi kommer til at mangle billige boliger rundt omkring, siger Socialdemokraternes boligordfører, Jan Johansen, til avisen.

- Hvor mange penge det kommer til at koste, kan jeg ikke sige, men jeg kan sige, at vi er meget villige til at se på, hvordan vi får bygget flere billige boliger.

Også De Radikale siger til Information, at forslaget har fine perspektiver. Ingen af de to partier er klar på at hæve arveafgiften.

Hos Dansk Folkeparti mener man dog ikke, at flere boliger er løsningen på flygtningesituationen.

- Jeg kan godt se nogle sympatiske ting i forslaget i forhold til hjemløse og andre, som har brug for en billig bolig, men uanset hvad vi gør, vil presset bare blive større og større, hvis vi ikke får de statslige flygtningecentre, siger boligordfører Merete Dea Larsen (DF) til Information.

Det har ikke været muligt for Information at få en kommentar fra udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

/ritzau/