EL vil have lejere med i ny aftale om boligvurderinger

Enhedslisten er parat til at sidestille andelshavere med boligejere, når det gælder om at rette op på Skats mangeårige problemer med at vurdere værdien af borgernes boliger.

Det understreger partiets finansordfører, Frank Aaen, efter at De Konservative fredag har bebudet, at man i det nye år vil give andelshavere de samme vilkår som boligejerne.

Dermed slår partiet sig i tøjret over den model, som regeringen har strikket sammen, hvor boligejernes ejendomsvurdering nedsættes med 2,5 procent frem til 2012 - en aftale, som partiet for nylig lovede regeringen at undlade at være modstandere af.

Men Enhedslisten har en betingelse for at gå med på De Konservatives forslag:

- Hvis vi skal lave en ny ændring, så skal den omfatte lejerne også, siger Frank Aaen.

- Vi vil i det nye år både kigge på problemet for andelsboliger og for lejerne, der - som vi også gjorde opmærksom på under forhandlingerne med regeringen - også bliver klemt. Begge dele vil vi tage op med regeringen i det nye år, siger Aaen.

Venstre og De Konservative lovede i forbindelse med finansloven, at man ville hjælpe regeringen med at få dens genopretningsplan båret igennem i Folketinget.

Det sker ved hverken at stemme for eller imod planen, der dermed kan glide igennem.

Og hos Enhedslisten undrer man sig over, at de borgerlige i sidste øjeblik slår et slag med halen over ejendomsvurderingerne.

- Det er jo mærkeligt, at de borgerlige bare går ind og accepterer regeringens forslag. Det er ikke noget nyt, at lejere og andelsboligejerne er i problemer. De spørgsmål rejste vi allerede under andenbehandlingen i Folketinget, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip