EL vil have mere kontrol med skattely

»Vi må se, om reglerne er gode nok, og ikke mindst om kontrollen er tilstrækkelig. Vi har tidligere set, når det gælder multinationale selskaber, at kreativiteten er meget stor i forhold til at undgå at betale skat,« siger Stine Brix.

»Den kan have afgørende betydning, hvis det danske skattevæsen får nogle ekstra kort på hånden, at de får en enhed, som er specialiseret i at holde øje med virksomhedernes øjensynlige omgåelse af reglerne. Og så er det helt oplagt at arbejde sammen med andre lande, som også har interesse i at komme bankhemmeligheden til livs. Bankhemmeligheden gør nemlig, at skattelyene ofte ikke har nogen informationer at udveksle, og derfor er de mange aftaler, som den danske stat har indgået med næsten alle skattely, ofte intet værd,« tilføjer erhvervsordføren.

Torsdag kunne Ugebrevet A4 berette, at der blandt mindst 200 danske selskaber, som ejes helt eller delvist fra skattely, gemmer sig kendte firmaer såsom Georg Jensen, Bianco Sko og BornholmerFærgen. Tallet dækker ifølge ugebrevet over både multinationale koncerner og kapitalfondes selskaber i Danmark, og firmaer med danske ejere, som har valgt at placere deres ejerskab i skattely.

29 danske selskaber ejes ifølge ugebrevet fra skattely i Bermuda, mens Gibraltar og Singapore er på en delt andenplads med 27 selskaber hver.

Mens Bermuda har nul skat på indkomster, formuer og kapitalgevinster og ingen moms, har Gibraltar en lav selskabsskat på ti procent og har speciale i formueforvaltning.

Den samlede danske formue i skattely er på vej til at slå rekord. Summen af de danske værdier er steget op til 275 milliarder kroner.

Dagens Gossip