EL vil have regeringen til at kæmpe grønt

Regeringen skal bygge de to havvindmølleparker Kriegers Flak i Østersøen og Horns Rev i Vesterhavet, selv om deres pris stiger voldsomt, så byggeriet skal have langt større statsstøtte end planlagt.

Sådan siger Enhedslistens energiordfører, Per Clausen, med udsigt til store prisstigninger, fordi prisen på CO2-kvoter styrtdykker. Det vil ifølge Dansk Energi koste danskerne over ti milliarder kroner i ekstra energiafgifter indtil 2020, skriver Berlingske.

- Det er muligt, at vi kommer til at bruge nogle ekstra penge på at omstille til vedvarende energi. Det må vi så gøre, fordi det er en nødvendig proces, som skal køre videre som planlagt, siger Per Clausen.

Regeringen skal ifølge Per Clausen ikke genforhandle energiforliget, selv om danskerne må betale meget mere for at få opvarmet boligen, fordi prisen på CO2-kvoter styrtdykker, og den såkaldte forsynings-sikkerhedsafgift på opvarmning af boligen stiger.

Venstres energiordfører Lars Chr. Lilleholt beder klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) genforhandle energiforliget med de borgerlige partier og Enhedslisten. Ministeren afviser at genoverveje forliget og vindmølleparkerne.

- Vi er nødt til at overveje, om der er tiltag i energiaftalen, der bliver for dyre, og derfor ikke skal gennemføres, siger Lars Chr. Lilleholt til Berlingske.

Per Clausen afviser at lægge låg på støtten til vedvarende energi indtil 2015 som i Tyskland.

- Der er stor forståelse i befolkningen for, at vi skal være uafhængige af fossile brændstoffer og reducere vort CO2-udslip. Det kræver investeringer, siger han.

- Jeg opfordrer regeringen til at afvise Venstre og Dansk Folkepartis forsøg på fuldstændig at underminere energiaftalen, siger Per Clausen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip