EL vil have regeringen til at »slippe jerngrebet« om kommunernes økonomi

»Før det for alvor kan have den tilsigtede effekt på beskæftigelsen, kræver det, at regeringen fjerner det såkaldte straffesystem,« siger han i en kommentar.

Frank Aaen opfordrer således regeringen til at fjerne service- og anlægslofterne, så kommunerne kan sætte gang i beskæftigelsen inden for velfærden og i bygge- og anlægsbranchen.

»Og de penge, de ikke når at bruge i år, men overfører til næste år, skal de have lov til at bruge i 2014 uden at blive ramt af sanktioner. Det vil gavne velfærden og skabe beskæftigelse,« siger finansordføreren, der mener, at det er »oplagt at fjerne straffesystemet i de igangværende kommuneforhandlinger.«

»Det er på tide, at regeringen slipper jerngrebet om kommunernes økonomi og lader kommunerne medvirke til at sætte gang i økonomien og jobskabelsen,« siger han.

Det er formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen (S), tilsyneladende enig i.

»Hvis regeringen mener, at vi skal bruge flere penge i kommunerne, så er vi helt med på at bruge de aktuelle økonomiforhandlinger til at drøfte en højere overligger for vores udgifter. Jeg er nødt til at minde om, at kommunerne er underlagt et sanktionsregime, hvor vi øjeblikkeligt bliver straffet, hvis vi bruger bare én krone mere end budgettet. Derfor har regeringen også anerkendt, at kommunerne har behov for en sikkerhedsmargin,« siger han i en kommentar.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip