EL vil ikke slukke lyset for konservativt dagpengeønske

Sådan lyder meldingen fra Enhedslisten, efter Lars Barfoed (K) har meldt ud, at de Konservative ønsker en reform af dagpengene, så højtlønnede i højere grad har gavn af en a-kasseforsikring.

»Jeg vil nødig være lyseslukker og sige, at det ikke kan lade sig gøre. Det kan det selvfølgelig. Der er ikke behov for at fjerne dagpengeloftet, men der er behov for at sætte den maksimale dagpengesats op, så den følger med løn- og prisstigninger. Hvis det er det, Lars Barfoed tænker, så er vi med på den,« siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (Ø).

Den maksimale dagpengesats er 17.355 kroner om måneden, og det betyder, at mange danskere rammer loftet, hvis de mister deres job. Men fjerner man loftet helt og holdent, så kan det ende med at koste dyrt, påpeger Enhedslisten.

»Det bliver en ufattelig dyr ordning, hvis man siger, at man kan få 90 procent af sin tidligere løn - uanset hvor høj den er. Så skal man måske også ændre på kontingentsystemet, hvis der skal være balance i det, så de højtlønnede betaler mere. Men det kan de bare gøre med de særlige forsikringer,« siger Christian Juhl.

I et interview med Radio24syv siger Lars Barfoed, at man bør ændre det nuværende system, når de højtlønnede mister så stor en del af deres forsørgelsesgrundlag.

»Der er brug for en reform. Det er et problem, at der er nogle, som får et meget lav relativ dækning, fordi der er et maksimalt beløb på, hvad man overhovedet kan få i kroner og ører, og derfor mener jeg bestemt, at man skal se på at lægge det om,« siger Lars Barfoed.

Dagens Gossip