Elbæk afviser nazisammenligninger i udenlandske medier

Skrevet af admin

27/01/2016

Mest læste i dag

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, har skadet Danmarks omdømme, når han har udtalt sig kritisk om den såkaldte smykkelov i udenlandske medier.

Det mener de konservative folketingsmedlemmer Mai Mercado og Rasmus Jarlov. Begge langer hårdt ud efter Uffe Elbæk på Facebook.

Her beskylder de Uffe Elbæk for at være årsag til, at Danmark de seneste uger har tiltrukket sig kritisk opmærksomhed fra hele verden.

- Din taktik virker, Uffe Elbæk. Nu har du i et stykke tid været omrejsende i at levere billeder af Danmark som 30'ernes Tyskland, skriver De Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado, på sin facebookside.

Hun sammenligner også Uffe Elbæk med imamen Ahmed Akkari, som under Muhammedkrisen var med til at opildne til had mod Danmark, mens hun over for Ekstra Bladet går endnu videre:

Her siger hun, at Uffe Elbæk "fremstiller Danmark som et land, der slår asylansøgere ihjel".

Uffe Elbæk afviser over for Ritzau, at han har refereret til Nazi-Tyskland eller Holocaust, når han har udtalt sig til medier - udenlandske såvel som danske.

I et interview med den canadiske radiostation CBC 17. december, sagde Uffe Elbæk, at smykkeloven risikerede at give folk associationer til 30'ernes Tyskland, fordi debatten gik på, om man også skulle kunne fratage flygtninge deres vielsesringe.

- Der var allerede udenlandske medier, som samlede historien op, og det var tydeligt, at folk lavede billeder inde i hovedet. Når man tager smykker fra flygtninge, er det meget nemt at lave koblingen til noget, vi har oplevet tidligere, forklarer Uffe Elbæk om sin udtalelse.

- At jeg pludselig bliver koblet sammen med naziudtalelser og holocaustudtalelser, det, synes jeg, siger mere om afsenderen og allermest om, at hele den her sag er blevet så følsom, og at den splitter Danmark på en måde, som jeg er ked af, siger formanden.

Også Rasmus Jarlov skriver i en opdatering på Facebook, at Elbæks udtalelser er direkte årsag til den massive negative omtale.

- Der var aldrig kommet en international storm om Danmarks udlændingepolitik, hvis ikke folk som Uffe Elbæk havde rejst rundt med halve sandheder, skriver han.

/ritzau/