Elbæk og Alternativet vil tjene penge på egne idéer

Skrevet af admin

25/08/2015

Dagens topnyheder

Ni mandater på Christiansborg er langtfra nok for Alternativet, skriver Ugebrevet A4.

På det politiske plan har partiet en målsætning om at blive dobbelt så stort allerede ved næste valg, men planerne rækker endnu længere.

Næste skridt for Alternativet er at sætte gang i en kommerciel virksomhed, der kan finansiere partiets ambition om en grøn bevægelse, fortæller partiets politiske leder, Uffe Elbæk, i et interview med Ugebrevet A4.

- Vi har en landsorganisation, som er den frivillige del. Vi har partiet, som er offentligt støttet og en del af den offentlige struktur. Og på den private front vil vi sætte noget i gang, der er relevant for os. Vi synes, at det er rart at tjene vores penge, hvis det overhovedet er muligt, forklarer Uffe Elbæk.

Alternativets frontfigur understreger, at der ikke er noget nyt i, at et politisk parti vil tjene penge ved siden af det politiske arbejde.

Idéen om at udvide Alternativet til at blive en kommerciel aktør har man hentet hos Socialdemokraterne og kooperationsbevægelsen.

Her startede man alt fra mejerier og brugsforeninger til Arbejdernes Landsbank og store medier som Demokraten og Det Fri Aktuelt. På den måde kunne man blandt andet beskæftige den store arbejderbefolkning.

Hvad den kommercielle del af Alternativet præcist skal være, vil Uffe Elbæk overlade til landsorganisationen at bestemme. På nuværende tidspunkt vil han kun skitsere et par af de idéer, der har været på tegnebrættet.

- Alt fra Alternativets energiselskab, en tænketank, et nyt medie eller en uddannelse er muligt.

- Ligesom Cevea har en meningsdanneruddannelse, kunne det være, at vi vil have en politisk uddannelse. Det hele er bare boblere lige nu, men det er klart, at det skal være kendetegnet ved, at det understøtter en seriøs bæredygtig omstilling, siger Elbæk.

Han understreger, at der vil være vandtætte skotter mellem politikerne på Christiansborg og den kommercielle del.

/ritzau/