Elbæks Alternativet mangler kun officiel godkendelse

Det nye politiske parti Alternativet er nu formentlig opstillingsberettiget til Folketinget. Det oplyser partileder Uffe Elbæk.

Partiet har talt underskrifter fra de såkaldte stillere, og har fået 488 flere stillere end de 20.260, der skal til.

Tilbage står nu, at Indenrigsministeriet skal godkende partiets opstilling til det kommende folketingsvalg.

Når ministeriet får underskrifterne og laver en stikprøvekontrol, udregner man en ugyldighedsprocent og ganger op med alle stemmer.

Derfor går partiet efter at få flere end de 20.260 underskrifter, der skal til, og det fortsætter med at samle underskrifter.

- Vi vil gerne have en buffer på 1000. Men jeg regner med, at vi går over i Indenrigsministeriet med alle vælgererklæringer i næste uge, siger Uffe Elbæk til Ritzau.

Selvom det nye politiske parti nu - efter godkendelse af Indenrigsministeriet - er opstillingsberettiget til Folketinget, er man endnu ikke klar til at gå til valg, siger partileder Uffe Elbæk.

- Vi har sat en deadline for os selv, der hedder 14. april. Der tror vi, der er en seriøs chance for, at hun (Helle Thorning-Schmidt, red.) trykker på knappen. Det når vi, siger han til TV2 News.

Han opsummerer nogle af de ting, partiet ønsker at kæmpe for:

- Vi er et parti, der fokuserer på bæredygtig omstilling. Vi er et parti, der tror på behovet for en enorm styrkelse af iværksættermiljøet, siger han.

Uffe Elbæk oplyser, at der foreligger et partiprogram, men det det løbende skal udbygges. Men det ligger fast, Alternativet foretrækker en rød regering.

- Vi peger på Helle Thorning-Schmidt (S). Det gør vi ud fra en vurdering af, hvilken blok der har den mest ambitiøse miljøpolitik. Det har den nuværende regering i den grad, siger Uffe Elbæk.

/ritzau/

Dagens Gossip