Elektrolux hæfter for million-brand i køleskab

Elektronikkoncernen Elektrolux skal betale 1,4 millioner kroner for skaderne efter en brand i Vejen.

Vestre Landsret finder det - ligesom Retten i Kolding - bevist, at branden opstod som følge af en kortslutning i et AEG-køleskab.

Det er ganske vist ikke Elektrolux, der har produceret køleskabet, men koncernen har accepteret at have et såkaldt produktansvar.

30. april 2012 købte husejeren to køle/fryseskabe, som skulle installeres i en landejendom øst for Vejen. Han lod skabene stå et døgns tid uden strøm, som man skal, hvorefter han satte dem ind i en niche i køkkenet.

Kort før midnat opstod der brand i huset, og der skete omfattende sod- og røgskader på hele ejendommen.

Politiet kunne ikke umiddelbart finde en brandårsag, og lod brandstedet undersøge af Dansk Brand- og Sikringsinstitut (DBI). Teknikerne fandt frem til, at branden skyldtes en kortslutning i kompressoren i det ene køleskab.

Først et par uger efter blev Elektrolux informeret om branden, og da de fleste effekter på det tidspunkt var fjernet fra brandtomten, mente Elektrolux, at koncernen ikke alene på baggrund af DBI’s rapport kunne gøres ansvarlig.

Landsretten slår fast, at da DBI var bestilt af politiet til at gennemgå brandstedet, er der ikke tale om en ensidigt fremlagt rapport.

Endnu en syns- og skønsmand bakker op om konklusionen og konkluderer, at brandårsagen ganske rigtigt var en kortslutning i den ene kompressor.

I alt løb skaderne op i 1,2 millioner kroner, som Lærerstandens Brandforsikring har betalt. Nu kan selskabet få pengene retur fra Elektrolux, der også skal betale sagens omkostninger på knap 250.000 kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip