Elev på Esbjerg-virksomhed skaffede sin egen løn

Da Tobakken i Esbjerg ansatte den første event-koordinatorelev for fire år siden, var pengekassen med løn ikke ligefrem fyldt til randen. Men det nægtede lederen, Jan Mols, at lade sig bremse af.

Det første år aflønnede han derfor eleven med fondsmidler fra et igangværende projekt og satte derefter den unge mand til selv at søge flere midler i blandt andet regionale fonde. På den måde fik virksomheden stykket en løn sammen, så eleven kunne få sin uddannelse.

- Inden vi så os om, hang hele uddannelsesperioden fuldstændig sammen, og vi kom aldrig til bruge vores egne midler på ham. Vi kunne lære ham om at søge fondsmidler, men han var også selv meget motiveret og kom med gode kompetencer fra uddannelsen, siger Jan Mols, der mener, at mulighederne for søgning af fondsmidler er uanede – også for mange andre typer virksomheder end Tobakken.

Millioner at hente

- Der findes så mange fonde, som virksomhederne slet ikke har fået øjnene op for endnu. Og der er altså millioner af kroner at hente, hvis man tænker lidt ud af boksen. Hvis virksomheden bare vil investere et halvt års løn i en elev til en start, så har de halvandet år til at nå at finde resten af pengene.

Jan Mols mener, at alle virksomheder har en forpligtelse til at være med til at uddanne elever.

- Eventkoordinator-elever er en investering, som styrker og brander virksomheden på mange fronter. Vores oplevelse er, at de unge mennesker er super stærke og gode til at finde nogle løsninger, som går helt på tværs af traditionerne, fortæller Jan Mols, der foreløbig har brugt sine elever til at skabe forskellige musik- og filmevents samt til det daglige administrative arbejde.

Virksomhedernes chance

Hver uge får IBC op til 10 henvendelser fra elever, der gerne vil være eventkoordinatorer. Desværre kan uddannelsesinstitutionen ikke matche efterspørgslen på grund af mangel på elevpladser.

Elevpladskonsulent Susanne Helle Hansen håber derfor stærkt på, at Tobakken kan være en inspiration for andre virksomheder.

- Tobakken tænker utrolig kreativt og visionært ved at sætte en elev til at søge midler til sin egen uddannelse. Forhåbentlig vil andre virksomheder få øjnene op for, at en event-koordinatorelev kan hjælpe med at se nye vinkler på projekter og sætte nye i søen, siger Susanne Helle Hansen, der slår på, at event-området kan blive en stor indtægtskilde i fremtiden.

- Hvis vi ikke uddanner unge inden for oplevelsesøkonomi, er jeg overbevist om, at vi vil gå glip af en stor indtægtskilde i fremtiden. Event-koordinatorelever er virksomhedernes oplagte chance for at være med til at løfte uddannelsesområdet og dermed samfundet generelt.

Dagens Gossip