Elever: Gode lærere kan få os til at opføre os bedre

En god lærer, der er i øjenhøjde med eleverne og har styr på uddannelsen, kan vinde elevernes respekt tilbage på skolebænken. Det mener eleverne selv.

- Eleverne skal kunne se meningen med at lære. Det kan man med en dygtig lærer, som eleverne har lyst til at lytte til. Det kan i høj grad få os elever til at opføre os bedre, siger formand for Danske Skoleelever, Agnete Vienberg Hansen, til Ritzau.

Meldingen kommer, efter at flere uddannelsesforskere efterlyser flere sanktioner mod uro i folkeskolen i dagens udgave af Politiken. Undervisningsminister Christine Antorini (S) erkender, at der er for meget uro blandt eleverne i folkeskolen.

Agnete Vienberg Hansen mener, at den gode lærer skal genvinde elevernes respekt og få dem til at holde sig i ro.

- Respekten kommer ikke automatisk ved, at læreren har en autoritetsrolle. Læreren skal vinde respekten ved at være en god klasserumsleder, der er godt uddannet og fagligt dygtig, siger hun.

Elevernes formand peger selv på, at mange elever synes, at der er for meget uro i klasserne.

Men en times eftersidning efter skole eller en tur ned til rektor vil efter hendes mening ikke give mere ro i klasselokalerne.

- Vores generation er ikke vokset op med straf på den måde. Vi lærer kun, at man får eftersidning af at larme. Vi lærer ikke, at det er vigtigt at tie stille på grund af det fællesskab, man er i, siger hun.

Lærere og elever skal snakke sammen og lave fælles regler i klassen. På den måde føler eleverne, at de bliver lyttet til og får ejerskab, påpeger hun.

Den nye folkeskolereform, der træder i kraft til sommer, åbner op for, at lærerne kan efteruddanne sig i klasserumsledelse og i linjefag.

Uddannelserne kan ifølge elevernes formand få stor betydning for, hvordan eleverne og lærerne arbejder sammen i fremtiden.

/ritzau/

Dagens Gossip