Elever i Kolding opnår høje faglige resultater

Trods lærer-lockout i foråret, så er 9. klasses elever i Kolding blevet bedre til læsning. Ved afgangsprøven i år er gennemsnitskarakteren steget til 6,8, hvilket er et stykke over landsgennemsnittet.

Sidste år opnåede afgangseleverne i Kolding efter den nye karakterskala gennemsnitligt 6,7 mod et landsgennemsnit i 2011 på 6,0.

Folkeskoleleverne i Kolding Kommune opnår i standardiserede læsetest på alle testede klassetrin bedre resultater end landsnormerne og landsgennemsnittene.

Kolding Kommunes Børne- og uddannelsesdirektør Ib Hansen er meget tilfreds med folkeskolernes faglige resultater og ikke mindst skolernes arbejde med at bryde negativ social arv.

- De flotte resultater skyldes blandt andet lærernes store engagement og den tydelige retning og fokus på faglige resultater, der udvises fra skoleledere, skolernes ansatte, forvaltning og politikere, og ikke mindst at Koldings elever trives og er glade for at gå i skole, mener Ib Hansen.

En af SSP-Samrådet i Sydøstjylland gennemført undersøgelse viser, at eleverne i Kolding Kommunes 7.-9. klasser er de elever blandt de sydøstjyske kommuners elever, der er gladest for at gå skole samtidig med, at de som nævnt opnår høje faglige resultater.

- Trivsel som en nødvendig, men ikke tilstrækkelig forudsætning for at lære viser sig bestemt i Kolding Kommune. Trivsel er ikke et mål i sig selv, men er en forudsætning for læring for at bryde den negative sociale arv, forklarer Ib Hansen.

En undersøgelse baseret på Danmarks Statistik viser, at lærernes sygefravær i Kolding Kommune er den laveste blandt de syd- og sønderjyske kommuner.

SSP-Samrådets undersøgelse viser i øvrigt, at elevfraværet i Kolding Kommunes folkeskoler er under landsgennemsnittet og det næstlaveste blandt de sydøstjyske kommuner og i øvrigt har elevfraværet været kraftigt faldende i forhold til en tilsvarende undersøgelse fra 2009.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip