Elever: Karakterkrav vil skade integration

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

Beslutter politikerne sig for at indføre karakterkrav til gymnasierne, vil det svække integrationen og ramme mangfoldigheden på gymnasierne.

Det mener Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH) på baggrund af en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Undersøgelsen viser, at mange af de indvandrere og efterkommere, der bliver studenter, ikke har et gennemsnit på 4 i dansk og matematik fra folkeskolen, når de begynder i gymnasiet.

Analysen fra AE kommer som optakt til en gymnasiereform, hvor karakterkrav på 4 kan komme på tale.

- Uddannelsessystemet er med til at løse centrale problemer for vores samfund, når det gælder integration, social mobilitet og radikalisering.

- Derfor undrer det os, når flere partier gør det præcis modsatte af det, vi har bevist virker, og lukker vores uddannelsessystem om sig selv i stedet for at arbejde for at gøre det mere rummeligt, siger Sally Morks, næstforkvinde i LH, i en skriftlig udtalelse.

Ifølge Sally Morks vil et karakterkrav være med til at fjerne noget at det unikke ved at gå på gymnasiet.

- Det er vigtigt for os, at vi har et mangfoldigt gymnasium, i hvilket eleverne har forskellige baggrunde, siger hun og uddyber:

- På den måde lærer vi at forstå hinandens udfordringer. Det er noget, som danner os som mennesker i langt højere grad, end hvad undervisningen kan alene.

/ritzau/