Elever kom hjem fra skole med blå mærker: 'Vi fik smæk med spanskrør'

Flere af eleverne i femte klasse på Bankagerskolen ved Horsens har på egen krop fået lov til at mærke, hvordan man i gamle dage benyttede sig af korporlig afstraffelse i skolen. 

Kort før jul havde 5. klasseseleverne en temauge om fortidens barske vilkår for eleverne, og i den forbindele havde to lærere medbragt en tynd pind med en knop på – en pind, der skulle eksemplificere et spanskrør.

- Meningen var, at pinden udelukkende skulle bruges til en let berøring for at vise, hvordan afstraffelsen i skolen tidligere foregik. Det har selvfølgelig ikke været hensigten at skade nogen, siger skoleleder Bent Nielsen til Horsens Folkeblad.

Lærerne brugte dog pinden til mere end let berøring, hvis man skal tro to af eleverne på den midtjyske skole.

Læs også: Børnelokker prøvede at trække jysk skoledreng med sig: Det kom han til at fortryde

- De to elever har fortalt deres forældre og os, at de er blevet slået let. Den ene elev har fået et blåt mærke på lænden, som ifølge eleven stammer fra brugen af spanskrøret, siger Bent Nielsen til den regionale avis.

Skolelederen forklarer til Horsens Folkeblad, at der efterfølgende er blevet holdt et møde med eleven og forældrene.

Den anden elev skulle eftersigende være blevet ramt i hånden eller på bagdelen, og den midlertidige genindførsel af spanskrøret er noget, som man ser på med stor alvor på Bankagerskolen.

- Man kan godt have en pind, som man bruger til at markere temaet over for børnene, men man skal ikke røre dem, så de får blå mærker eller andet, siger Bent Nielsen.

I 1967 blev den fysisk afstraffelse på de danske skoler afskaffet.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip