Elever nægter at bade efter idræt: Eksperter frygter for deres psyke

Skrevet af Nils Würtzenfeld

10/07/2016

Mest læste i dag

Hele syv ud af ti folkeskolelærere oplever, at det er svært at få de ældre elever til at tage et brusebad efter idræt. Det viser en rundspørge, som Dansk Skoleidræt har foretaget, skriver Søndagsavisen.

Og det er problematisk. Ikke kun på grund af lugtende teenagere, men fordi det kan bidrage til at give danske unge forkerte og forvrængede selvbilleder. 

- Vi risikerer, at en masse børn vokser op med et indtryk af, at de ikke er gode nok, som de er, siger lærer på Pilegårdsskolen i Tårnby, Kell Nielsen til Søndagsavisen.

Han har undervist i 17 år og har i den tid oplevet, at det er blevet sværere og sværere at få eleverne i bad.

En stor del af ansvaret, for at teenagerne ikke går i bad efter idræt, ligger hos forældrene, og den opgave varetager mange forældre ikke særlig godt. Det mener Jeppe Hald, projektleder i Sex og Samfund.

- Det er en meget vigtig snak mellem forældre og børn. De unge skal i bad, så de kan se, at andre også har en tissemand, som ikke er stor, og at bryster kan se ud på mange måder. Hvis de kun ser nøgenhed i porno og reality-tv, vokser de op med et kropsbillede, som kan komme til at påvirke dem negativt psykisk, siger han.

Formanden for Skole og Forældre, Mette With Hagensen, erkender, at mange forældre ikke er gode nok til at tage snakken med deres barn.

- Hvis man spørger forældrene, om de vil bidrage til, at deres børn får et positivt selvbillede, så siger de alle sammen ja. Desværre er det de færreste, der indser, at de bidrager til det modsatte, når de lader deres børn springe badet over, siger hun.

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: