Elever på Askov Efterskole opsætter musical

I uge 8 og 9 er der drama og kærlighed i luften på Askov Efterskole ved Vejen.  Halvdelen af skolens elever opsætter musicalen True Colors. Forestillingen er en moderne musicalversion af det gamle franske folkeeventyr - og en af Disneys mest elskede klassikere - Skønheden og Udyret.

På Askov Efterskole glæder både elever og lærere sig til de kommende uger.

- Musicalugerne er for mig et af højdepunkterne i løbet af efterskoleåret, siger Sarah Schulze, der er en af teaterlærerne på efterskolen og instruktør på musicalen.

- Det er fantastisk at opleve elevernes engagement og se hvor meget de rykker sig i løbet af kun et par uger.

Astrid har hovedrollen

Astrid Strømberg, der går i 9. kl. på Askov Efterskole har fået hovedrollen som den unge pige, der tvinges til at leve sammen med udyret og til sidst forelsker sig i ham, trods hans utiltalende ydre.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med musicalen, selvom jeg da også godt kan blive lidt nervøs ved tanken om at skulle på scenen og synge foran sammenlagt over 1000 tilskuere, siger Astrid med et smil.

Hun går på Askov Efterskoles teaterlinje og har ligesom skolens øvrige musicalinteresserede elever været til sang- og skuespil-audition før hun fik rollen.

Rasmus er udyret

Rasmus Rubin går på efterskolens film- og tv-linje og skal spille overfor Astrid i rollen som udyret. Han har tidligere spillet med i flere film og er bl.a. med i Thomas Vinterbergs Jagten, der vises i biograferne i øjeblikket. Han har også tidligere medvirket I musicalfilmen Bara Bora.

- Men jeg har ikke tidligere sunget live for et større publikum. Så det er helt klart sangene, jeg er mest spændt på, siger Rasmus med et glimt i øjet.

Fortællingen om Udyret, der i virkeligheden er en smuk prins, og den smukke unge pige, der drages ind i eventyret om kærlighedens forvandlende kraft er i Askov Efterskoles version moderniseret og flyttet til en alternativ virkelighed.

Desuden er forestillingen krydret med fed musik, skæve kostumer, lys, lyd, dans og multimedie, der alt sammen er med til at aktualisere og modernisere fortællingen.

Der er premiere den 25. februar klokken 19.30 i Festsalen på Askov Efterskole.

Dagens Gossip