Elever sigtes for at hacke sig til lavere fravær

18 elever på Aalborg Handelsskole er blevet sigtet for at have afluret en lærers login og brugt det til at rette deres fraværsprocent, skriver TV2.

Ifølge sigtelsen har eleverne, der er i alderen 17-23 år, hacket sig ind på hjemmesiden elevplan.dk i løbet af 15 dage i oktober og november for at sminke deres forsømte skolegang.

Forbrydelsen blev angiveligt opdaget efter en lignende sag fra Tietgen Handelsgymnasium i Odense.

Begge skoler bruger elevplan.dk og har den samme leverandør af IT-systemer, og derfor tjekkede man systemet i Aalborg for at se, om lignende svindel foregik i det nordjyske.

Eleverne skal alle for retten 12. og 13. august, og det ventes, at de tilstår forbrydelsen.

Anklagemyndigheden vil kræve betingede straffe, skriver TV 2, der har talt med direktør Poul Bak Søe Jeppesen fra Aalborg Handelsskole. På nuværende tidspunkt har han ikke overblik over, om sagen får konsekvenser for elevernes skolegang.

I sagen fra Tietgen Handelsgymnasium i Odense var det tre personer, der ikke gik på skolen, som angiveligt havde afluret en lærers login. Hos dem kunne eleverne tilsyneladende købe sig til lavere fravær.

I en anden sag fra 2012 brugte en 20-årig gymnasieelev en lærers hemmelige kodeord til at ændre sin og 20 klassekammeraters karakter i dansk.

Her blev fuskeriet opdaget af en lærer, som undrede sig over karakterhoppet.

Den 20-årige blev smidt ud kort før studentereksamen, og siden blev han straffet med 30 dages betinget fængsel ved Retten i Roskilde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip