Elever udfritter Lars Løkke om hans visioner for skolen

Skrevet af admin

17/06/2016

Dagens topnyheder

- Det var meget konkret politik, og det er rart at vide, at der i hvert fald er én gang, jeg fik opfyldt et valgløfte til punkt og prikke, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Ordene falder fredag på Folkemødet på Bornholm, hvor Venstre er vært ved et arrangement for øens elever, der kan komme med spørgsmål til statsministeren.

I femte klasse kom statsministeren i elevrådet, som han senere blev formand for. Han gik til valg på at få en frugtbod på skolen, som hverken havde kantine eller frugtbod.

Det lykkedes, og det var statsministerens første sejr inden for politik. Og det lægger sig tæt op ad hans opfordring til det spørgelystne publikum, som har trodset småregnen fredag.

De spurgte vidt og bredt til skolereform, Europol og deltagerdemokrati.

Statsministerens største pointe faldt som svar på et spørgsmål fra eleven Mathias, der ville vide, hvad Lars Løkke Rasmussens visioner er for skolen.

Når man tager en uddannelse, tager man ansvar for sit eget liv, svarede statsministeren. Unge er i dag mere målrettede, end de var i hans generation, men der er alligevel noget at gribe fat i.

- Når vi ser på, hvor gamle danskerne er gennemsnitligt, når de er færdige med deres uddannelse, så er de ældre end de fleste andre lande, vi sammenligner os med. Det er vi begyndt at gøre noget ved, siger Løkke.

Indflydelse er ikke noget, man får, men noget man tager, lød opfordringen til de unge elever blandt publikum.

Som eksempel nævner han, at det var Venstres ungdomsorganisation, som bragte spørgsmålet om kørekort til 17-årige på banen. Et forslag, som senere blev vedtaget i Folketinget.

- Det er Venstres ungdom, der er kommet til os og har sagt, at når man kan i andre lande, burde vi så ikke lave sådan en regel i Danmark. Man skal søge indflydelse, siger han.

Der er én ting, som har undret statsministeren. Når børn med talent inden for fodbold eller ballet bliver opdaget, bliver de sendt på talentskoler, som sætter skub under deres udvikling.

- Hvad med dem, der har et ekstra matematisk talent eller sprogligt talent? Jeg ønsker en skole, hvor alle motiveres til at nå lige så langt, som man overhovedet har en mulighed for med de forudsætninger, man har, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/