Elever udsat for livsfarligt hærværk ved deres skole - nu advarer mor om det vanvittige pilleri i cykelskur

Skrevet af Morten Larsen

24/09/2016
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
- Det kunne gå grueligt galt, lyder det fra den chokerede mor, der nu forsøger at få sat en stopper for de tankeløse handlinger.

Dagens topnyheder

I Ølstykke har flere elever været udsat for en livsfarlig form for hærværk ved deres skole.

På Hampelandsskolen har flere af eleverne været ude for, at forhjulet på deres cykel er blevet løsnet i løbet af skoledagen.

Nanda Stendal, der er mor til en en dreng i 4. klasse, advarer nu andre forældre om det farlige fifleri ved skolens cykelskur.

Hun skriver på Facebook, at der i fredags var en ukendt person henne at pille ved sønnens cykel i skuret, hvor flere møtrikker bevidst blev skruet løse.

- De to møtrikker, der holder forhjulet skruet fast til forgaflen, var med vilje skruet helt løse, så forhjulet bare kunne tages af, skriver Nanda Stendal i opslaget på Facebook.

Hun fortsætter:

- Han kunne faktisk godt køre på cyklen, hvilket gør det ekstra farligt, da han så kunne komme ud for at forhjulet falder af henover et hul i asfalten eller henover en kantsten under kørslen. Han kører nogle gange stærkt, så det kunne gå grueligt galt, forklarer Nanda Stendal.

Familien fra den nordsjællandske stationsby har tidligere været ude for noget tilsvarende med datterens cykel, og derfor har Nanda Stendal bedt skolen om at kommunikere ud til alle af eleverne, at de skal tage deres forholdsregler og tjekke deres cykler, før de triller hjem fra skole.

En anden mor ved navn Mette Jensen forklarer, at hendes søn også har fået løsnet sine møtrikker på forhjulet: 

- Det har Silas også været ude for på Hampelandsskolen. Jeg troede faktisk bare, at de var gået løs. Så vi spændte dem bare, da han kom hjem fra skole. Men det er da klar gjort med vilje, kan jeg godt se nu, forklarer den rasende mor på det sociale medie.

Læs hele opslaget her: