Elevformand er dybt skuffet over skoleaftale

Agnete Vienberg Hansen, der selv går i folkeskole, og som samtidig er formand for elevorganisationen Danske Skoleelever, er ikke imponeret over den aftale, der blandt andet hæver det ugentlige timetal i folkeskolen.

»Jeg er dybt skuffet. Det er en uambitiøs aftale. Der er en masse fine forslag med, at man skal dyrke motion og have mere dansk og matematik. Men man har helt glemt det aspekt, der hedder, at det skal være en helhedsskole. Altså kombineret leg, læring og aktiviteter, det har ikke fået et ordentligt punkt i aftalen. Det er dybt skuffende, for lige nu er eleverne ikke garanteret en anderledes skoledag, de er bare blevet garanteret en længere skoledag,« siger hun.

Som en del af den nye aftale skal eleverne have engelsk allerede fra 1. klasse og andet fremmedsprog fra 5. klasse. Samtidig bliver der skruet op for matematik- og danskundervisningen fra 4.-9. klasse, og så bliver der indlagt en lektion med idræt, motion og bevægelse på alle klassetrin hver dag.

Men det er slet ikke nok, mener Agnete Vienberg Hansen.

»Det er da positivt, at eleverne får rørt sig, men 45 minutter er ikke godt nok. Man kommer stadig til at sidde meget ned. Jeg tror ikke, man løfter folkeskolen, hvis man bare skal sidde ned og lave matematikopgaver. Jeg tror, det kommer til at løfte, hvis lærerne gør timerne mere aktive og spændende. Der er brug for mere aktivitet, vi skal ikke bare lave mere af den kedelige og stillesiddende undervisning, som der allerede er meget af,« siger hun og peger på, at der trods alt også er positive elementer i aftalen.

»En af de mest positive ting er punktet elevinddragelse. Det løfter fagligheden, trivslen og motivationen, når man inddrager eleverne i deres egen undervisning,« siger Agnete Vienberg Hansen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip