Elevprojekt blev til virkelighed

 

I skoler og på uddannelsesinstitutioner fødes masser af ideer og laves stribevis af tegninger og planer - men i de fleste tilfælde bliver det netop ikke til andet end ideer, tanker og planer. Anderledes er det for John Jakobsen, der i dag kan se sine ideer og tegninger fra sin uddannelse på Bygholm Landbrugsskole vest for Horsens ført ud i livet. På en bar mark i nærheden af Låsby er opført den stald, han planlagde under sin uddannelse.

 

- Det er min hovedopgave som virksomhedsleder, der nu er ført ud i verden. Den står fuldstændig, som jeg tegnede den, og det er selvfølgelig glædeligt at opleve, lyder det fra den 26-årige John Jakobsen, der dog også lavede tegningen med drømmen om at få stalden op at stå.

 

På vej mod ApS

 

Han er dog på ingen måde alene om projektet, der betegnes som landets måske største, nybyggede slagtesvineanlæg. Reelt er det hans far, Jørgen Jakobsen, der står som bygherre for stalden på Østerskovvej 4, men i dagligdagen er de fælles om arbejdet.

 

- Foreløbig er det min far, der står for anlægget, men det ender muligvis i et ApS næste år, fortæller John Jakobsen i den store stald.

 

Far og søn har dyr fire steder, og undervejs har der været overvejelser om en knopskydning, men det endte i det projekt, han lavede i sin tid på Bygholm Landbrugsskole - i øvrigt den skole, hvor han har gennemført hele sin uddannelse fra 1A til agrarøkonom.

 

Nu gælder det virkeligheden, hvor der er bygget i omkring syv måneder med gylletanken som det sidste, og meldingen er klar:

 

- Det går rigtig godt i stalden. De første 900 slagtesvin er leveret til Danish Crown, og resultaterne og arbejdsforhold lever fuldt op til vores forventningerne, lyder det med tilfredshed fra John Jakobsen.

 

Alle fotos af: Leif Christensen, LLN Press.

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip