Elitechef: US Opens svære bane kan blive dansk fordel

To danskere er med, når verdens bedste golfspillere spiller US Open i Oakmont Country Club fra torsdag. Turneringen, der er en af årets fire majors, stiller spillerne over for store udfordringer.

Trods den svære bane har danske Søren Kjeldsen, der ligger nummer 44 på verdensranglisten, en god chance, vurderer Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

- Søren Kjeldsen er helt sikkert en spiller, som kan lave et godt resultat. Når det så er sagt, så er Oakmont-banen sindssyg svær. US Open-banerne er altid meget svære, og hvis man ikke rammer fairways, bliver man virkelig straffet.

- Men jeg tror, at sådan en som Søren vil have en fordel. For hvis han rammer sit niveau, er han rigtig god omkring green. Han er også typen, der rammer en del fairways og greens, når han spiller sit bedste, siger Claus Mølholm.

41-årige Søren Kjeldsen har deltaget i US Open fire gange - senest i 2012. Ved årets første major, US Masters, fik han en syvendeplads, og han har haft en fornuftig form gennem de seneste par år, fortæller Claus Mølholm.

- Han havde et fantastisk run sidste sommer. Til US Masters blev han nummer syv, så ved de helt store turneringer har han vist, at han godt kan være med. Han har helt sikkert det niveau, der skal til for at gøre en god figur.

Foruden Søren Kjeldsen har Søren Hansen sikret sig en plads i US Open gennem kvalifikation.

Han blev i 2009 nummer seks i turneringen, men i dag er den 42-årige Hansen et godt stykke fra toppen af verdensranglisten. Han har ikke nogen fast plads på Europa Touren og er ikke blandt de første 1000 på verdensranglisten.

De to danskere får selskab af verdens bedste, som blandt andre tæller verdenstoeren, Jordan Spieth, der er forsvarende mester i turneringen. I 2015 vandt han også US Masters, og vinder han igen i Oakmont, bliver det den 22-åriges tredje major-sejr.

US Open bliver dog uden golfikonet Tiger Woods, der har hele 14 major-sejre på cv'et. Han er stadig ikke klar til at spille turnering igen, efter at han blev opereret i september.

/ritzau/

Dagens Gossip