Elkjær: Harald banede vejen for os danskere i Italien

Skrevet af admin

12/08/2015

Dagens topnyheder

Dansk fodbold sørger i timerne efter legenden Harald Nielsens død. Han døde tirsdag i en alder af 73 år efter længere tids sygdom.

Tidligt onsdag morgen blev en anden dansk fodboldlegende Preben Elkjær vækket med nyheden om Guld-Haralds død.

- Det er meget, meget sørgeligt. Jeg vidste godt, han var syg, men ligesom alle andre synes jeg, det er en meget trist nyhed, siger Preben Elkjær.

Harald Nielsen og Preben Elkjær havde store lighedspunkter som fodboldspillere. Begge nød enorm succes som angriber i italiensk fodbold.

Nielsen skiftede til Bologna i 1961 som verdens dengang dyreste fodboldspiller. To gange - i 1963 og 1964 - blev han topscorer i Serie A, og han var med til at vinde det italienske mesterskab med klubben i 1964.

- Han blev topscorer i Serie A to gange. Det er altså meget stort. Han blev mester med Bologna, der også havde en tysker på holdet. Godt 20 år senere blev jeg mester med Verona, der også havde en tysker på holdet (Hans-Peter Briegel, red.).

- Det gik de meget op i dernede. At en dansker og en tysker på holdet var en god kombination, siger Elkjær.

Han mærkede, at Harald Nielsens bedrifter i 1960'erne gjorde det nemmere for ham selv at komme til støvlelandet.

- Han banede vejen for os danskere i Italien, og han gjorde det nemmere for mig at komme derned (i 1984, red.).

- De havde jo allerede set, at en dansker kunne score mange mål dernede. Ligesom John Hansen havde gjort det i Juventus (fra 1948 til 1954, red.), siger Preben Elkjær.

/ritzau/